και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Οι “πλούσιοι” της νέας εποχής...


Σύντομα μέχρι και ο τελευταίος αφελής σε αυτόν τον πλανήτη θα συνειδητοποιήσει πως δεν είναι τα λεφτά αυτά που κάνουν κάποιον πλούσιο, αλλά τα προϊόντα και ειδικά η ικανότητα κάποιου για να τα παράγει.

Ο “Καθηγητής Λυκείου”

27 σχόλια:

  1. Ταμπλάς» ήρθε στον διοικητή του Νοσοκομείου Ρίου, όταν του έφεραν τους τελευταίους λογαριασμούς τηλεφωνίας! Το Νοσοκομείο συνήθιζε να πληρώνει 7.000 – 10.000 ευρώ μηνιαίως και ξαφνικά ο πρώτος από τους δύο τελευταίους λογαριασμούς του, εκτινάχτηκε στο ποσό των περίπου 50.000 ευρώ...

    ενώ ο δεύτερος στις 17.000 ευρώ, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα "Κόσμος". Αμέσως ο διοικητής διέταξε έρευνα για τους υπέρογκους αυτούς λογαριασμούς και όπως αποδείχτηκε αρκετά από τα «περίεργα» αυτά τηλεφωνήματα που ανέβασαν τον λογαριασμό στα ύψη είχαν γίνει… σε μέντιουμ!

    Συγκεκριμένα υπάλληλος ή υπάλληλοι του Νοσοκομείου τηλεφωνούσαν… με τις ώρες σε πενταψήφιο αριθμό και επικοινωνούσαν με εταιρεία που προσφέρει προβλέψεις… από διάφορους «μελλοντολόγους»!

    Η χρέωση για κάθε τέτοια κλήση ήταν 1,73 ευρώ ανά λεπτό, οπότε με βάση τις 10.000 ευρω που πλήρωνε το Νοσοκομείο για τις συνηθισμένες τηλεφωνικές κλήσεις, βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο υπάλληλος ή οι υπάλληλοι που ήθελαν να μάθουν το μέλλον τους, είχαν μιλήσει με το μέντιουμ (σε χρονικό διάστημα 2 μηνών)… 360 ώρες!

    Σύμφωνα με το thebest.gr, ο «δράστης», ενώ μιλούσε με κάποιον μελλοντολόγο, στη συνέχεια και για το ίδιο θέμα που τον απασχολούσε, ζητούσε να μιλήσει και με άλλον από την ίδια εταιρεία ώστε να «επιβεβαιώσει» το… αληθές των προβλέψεων! (newsit)
    loukas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά φίλε Λουκά,

      Είναι να απορεί κανείς με αυτούς τους υπαλλήλους...

      Ενώ αν διάβαζαν σαν και εσένα καθημερινά τον "Καθηγητή" και θα μαθαίνανε τα μελλούμενα, και θα γλίτωνε και το κράτος καμιά 40αριά χιλιάρικα...

      Στα σοβαρά τώρα αν άνοιγα και εγώ κανένα κανένα "πενταψήφιο" νούμερο για να προβλέπω τα μελλούμενα, τι λες έχω πιθανότητες να γίνω ένας από τους "Πλούσιους της νέας εποχής.."

      Διαγραφή
  2. SPX500 –Οι κερδοσκόποι διατηρούν τις περισσότερες θέσεις πώλησης στο CFD SPX500 στην ιστορία και επομένως δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να υποστηρίξουμε την άνοδο.

    Trading – Τα στοιχεία συναισθήματος αγοράς δείχνουν ότι οι εντολές πώλησης στο SPX500 ξεπερνούν αυτές της αγοράς με αναλογία 8,8 έναντι 1 καθώς το συμβόλαιο διαπραγματεύεται κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Οι θέσεις πώλησης κέρδισαν ένα ακόμα 24% την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι συνολικές θέσεις αγοράς έχουν υποχωρήσει κατά 8%. Υπάρχει εμφανές ρίσκο διόρθωσης μετά την εντυπωσιακή άνοδο, αν και προειδοποιούμε ενάντια στο να ακολουθήσουμε τους επενδυτές δεδομένου ότι οι μετοχές καταγράφουν νέα κέρδη
    loukas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΕΓΩ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΒΟΗΘΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΒΑΡΕΛΑΚΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΕΥΚΟ ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει φίλε Λουκά,

      Εσύ θα με "ποτίζεις" και εγώ θα λέω...

      Κάτι σαν την Πυθία να πούμε...

      Διαγραφή
  4. Το διάταγμα με το οποίο δίνει την εντολή στους πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους να είναι έτοιμοι για εκτόξευση ανά πάσα στιγμή εναντίον του μητροπολιτικού εδάφους των ΗΠΑ υπέγραψε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un.

    Αυτή ήταν η απάντηση της Βόρειας Κορέας μετά την πτήση των αμερικανικών βομβαρδιστικών B-2 Spirit πάνω από τη Νότια Κορέα εχθές κατά τη διάρκεια ασκήσεων. Το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανακοίνωσε την πραγματοποίηση έκτακτης σύσκεψης του ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Kim Jong Un όπου ο τελευταίος υπέγραψε το σχετικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο δίνεται η εντολή για την προετοιμασία επίθεσης εναντίον των ΗΠΑ!

    «Τελικά υπέγραψε την εντολή για τις τεχνικές προετοιμασίες των στρατηγικών πυραύλων διατάσσοντας να είναι έτοιμοι για εκτόξευση ώστε να μπορούν να πλήξουν ανά πάσα στιγμή το έδαφος των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών της βάσεων στον Ειρηνικό, μαζί με την Χαβάη το Γκουάμ αλλά και τη Νότια Κορέα», ανέφερε σε είδησή του το KCNA.

    Γνωρίζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού της προπαγάνδας οι Βορειοκορεάτες δημοσίευσαν σειρά φωτογραφιών όπου φαίνεται ο ηγέτης της χώρας να υπογράφει την εντολή για την προετοιμασία των στρατηγικών δυνάμεων της Β. Κορέας για να πλήξουν τις ΗΠΑ!

    Μάλιστα για να αποδείξει τον ισχυρισμό του αυτό το KCNA έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ο Kim Jong Un να υπογράφει το σχετικό διάταγμα ενώ στο βάθος φαίνεται χάρτης με τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και γραμμένο στα κορεατικά «Σχέδιο επίθεσης των ΗΠΑ» επάνω στον χάρτη!
    loukas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση πέρα από κάθε έλεγχο με αφορμή την κρίση στην κορεατική Χερσόνησο προειδοποίησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov ο οποίος παράλληλα κάλεσε τις ΗΠΑ να απόσχουν από οποιαδήποτε κίνηση η οποία θα μπορούσε να αυξήσει την ένταση στην αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ Βορά και Νότου.

    «Μας απασχολεί το γεγονός ότι παράλληλα με την συλλογική αντίδραση του συμβουλίου ασφαλείας των ΗΕ μπορεί να υπάρξουν μονομερείς αντιδράσεις γύρω από τη Βόρεια Κορέα που θα οδηγήσουν σε αύξηση της στρατιωτικής δραστηριότητας. Σε μια τέτοια περίπτωση η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
    loukas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά,

      Όσον αφορά την Β. Κορέα η άποψή μου είναι ότι το πιο πιθανό είναι να γίνει εκεί κάποια "φασαρία" από μικρή έως πολύ μεγάλη.

      Και αυτό γιατί έχω την άποψη ότι οι Β. Κορεάτες εύχονται και θα σπρώξουν το καθεστώς σε πόλεμο απλά και μόνο γιατί έτσι θα υπάρξει μια ευκαιρία αυτό να καταρρεύσει και να γλιτώσουν.

      Έτσι και αλλιώς ο λαός της Β. Κορέας δεν έχει να χάσει και τίποτε...

      Το ότι θα γίνει κάποια "φασαρία" μπορεί κατά την γνώμη μου να το καταλάβει κανείς απλά κοιτώντας και την φάτσα αυτού του νέου ηγέτη της Β. Κορέας..

      Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι αυτός ο ανόητος ο Kim Jong Un ενώ έχει σπουδάσει στην Ελβετία (αλλά και οι περισσότεροι στρατηγοί του που έχουν ζήσει στο εξωτερικό) και έχει δεί πως ζουν εκεί οι άνθρωποι, δεν κάνει την υπέρβαση για μια ειρηνική ένωση με την Ν. Κορέα, να μείνει και στην Ιστορία ο βλάκας.

      Ίσως βέβαια αυτό να μην γίνεται γιατί απλά η ανθρώπινη ανοησία είναι όντως άπειρη...

      Πάντως σε κάθε περίπτωση και μετά τον πόλεμο νομίζω ότι θα είναι μεγάλη ευκαιρία να επενδύσει κανείς στην Β. Κορέα και αυτό γιατί πιστεύω πως μετά την ένωση η Κορέα θα είναι για την Ασία ότι η νέα Ιαπωνία της δεκαετιών του 70 και του 80'.

      Διαγραφή
  6. Tου Γιώργου Ι. Μαύρου
    gmavros@pegasus.gr

    Ετοιμαστείτε για τη μεγαλύτερη οικονομική μεταρρύθμιση στην ιστορία μετά τη γέννηση του χρήματος. Για την ακρίβεια, ετοιμαστείτε για τον... θάνατό του, τουλάχιστον όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα. Στη φυσική του μορφή, ως κέρματα και χαρτονομίσματα, το χρήμα «πεθαίνει», καθώς είναι απλώς ζήτημα χρόνου η πλήρης και ολοκληρωτική αντικατάστασή του από αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω καρτών και συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

    Αυτή η μια και μοναδική μεταρρύθμιση έχει ήδη ξεκινήσει στις ΗΠΑ και έρχεται ταχύτατα και στην πληγωμένη από την κρίση Ευρωζώνη, αφενός ως «νέμεση» για το στρεβλό μονεταριστικό της σύστημα και τις «ύβρεις» του χρηματοπιστωτικού κλάδου και των πελατειακών συστημάτων διακυβέρνησης. Το πώς και γιατί εξηγεί μιλώντας αποκλειστικά στην «ΗτΣ» ο Γιώργος Γκαντζιάς, αν. καθηγητής Πολιτισμικής Τεχνολογίας - Νέων Τεχνολογιών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
    ΗΜΕΡΗΣΙΑ Οταν το ψηφιακό χρήμα καταργεί τις τράπεζες loukas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί φίλε Λουκά τώρα το χρήμα τι είναι, δεν είναι ηλεκτρονικό;

      Απλά για να κοροϊδεύουν τον αφελή, του δίνουν και κάτι "όμορφες" φωτοτυπίες για να μην πάρει "χαμπάρι" την απάτη...

      Φίλε Λουκά όπως έχω ξαναπεί, έτσι όπως έχει "χαζέψει" ο κόσμος, μέχρι μαρουλόφυλλα θα μας βάλουν να ανταλλάσσουμε αναμεταξύ μας...

      Διαγραφή
    2. Για να μην πω και "κουτόχορτο"...

      Διαγραφή
  7. Αυξημένη δραστηριότητα, όπως μετακινήσεις οχημάτων και στρατευμάτων στις μονάδες πυραύλων της Βόρειας Κορέας, παρατηρήθηκε από το στρατό της Νότιας Κορέας, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

    Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν διέταξε, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης, τις μονάδες πυραύλων της χώρας να βρίσκονται σε επιφυλακή για επίθεση κατά των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα και τον Ειρηνικό, με αφορμή την πτήση αμερικανικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών τύπου Στέλθ πάνω από την Πιονγκγιάνγκ, κίνηση που θεωρήθηκε ως επίδειξη ισχύος.

    «Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται στις μετακινήσεις οχημάτων και στρατευμάτων στις τοποθεσίες όπου βρίσκονται πύραυλοι μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας της Βόρειας Κορέας», αναφέρει το Yonhap επικαλούμενο στρατιωτική πηγή. «Βρίσκονται σε ετοιμότητα από τις 26 Φεβρουαρίου, οπότε υπάρχει περίπτωση όντως να εκτοξεύσουν πυραύλους».

    Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς η πληροφορία αυτή ήταν αδύνατο να διασταυρωθεί.

    Νωρίτερα, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, ανέφερε ότι ο Κιμ έδωσε την εντολή κατά τη διάρκεια μεταμεσονύχτιας συνεδρίασης που είχε με αξιωματούχους του στρατού και «έκρινε ότι έχει έρθει η ώρα να «ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί» με τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές εν όψει της κατάστασης που επικρατεί.

    «Υπέγραψε τελικά το σχέδιο για την τεχνική προετοιμασία των στρατηγικών πυραύλων και έδωσε την εντολή να βρίσκονται σε επιφυλακή έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά των αμερικανικών βάσεων στον Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένης της Χαβάης και του Γκουάμ καθώς επίσης και εκείνες που βρίσκονται στη Νότια Κορέα», αναφέρει σε τηλεγράφημα το πρακτορείο Ρόιτερς
    ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

    Β. Κορέα: Διαδηλώσεις υπέρ... στρατιωτικού χτύπηματος στις ΗΠΑ 29/3 loukas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η παγκόσμια "φούσκα" των παραγώγων Capital.gr Στο... τρομακτικό επίπεδο του 1 τετράκις εκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται η ονομαστική αξία του συνόλου της παγκόσμιας αγοράς παραγώγων, σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό «Time» επικαλούμενο εκτιμήσεις μερικών από τους μεγαλύτερους διαχειριστές ομολόγων και ειδικούς της αγοράς.

    Το νούμερο είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια, ωστόσο και μόνο μία τέτοια εκτίμηση είναι αρκετή για να δείξει τη σημασία που έχουν αποκτήσει τα συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά εργαλεία στα παγκόσμια, όχι μόνο επενδυτικά, δρώμενα. Αρκεί μία σύγκριση με το παγκόσμιο ΑΕΠ, το οποίο διαμορφώνεται περί τα 69,97 τρισ. δολάρια. Με άλλα λόγια, η αγορά παραγώγων είναι κατά 14 φορές μεγαλύτερη από την παγκόσμια οικονομική παραγωγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Alpha Bank: Έκτακτη Γ.Σ. στις 6/4 για reverse split και ΑΜΚ












    Εκτύπωση σελίδας

    Αποθήκευση σελίδας

    Αποστολή με e-mail

    Προσθήκη στο αρχείο


    Μέγεθος κειμένου







    Τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 6 Απριλίου, ημέρα Σάββατο, αποφάσισε η διοίκηση της Alpha Bank. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στις 10.00, στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 46.

    ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

    1. (Α) Αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης κοινής μετά δικαιώματος ψήφου μετοχής εκδόσεως της τράπεζας, δια μειώσεως του αριθμού αυτών, λόγω συνενώσεως (reverse split),


    loukas capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακόμη μια μέρα πέρασε, χωρίς τα ευρώ μας να γίνουν κωλόχαρτα (δηλαδή περνάνε ακόμη στο φούρνο και στο σούπερ μάρκετ). Ας το γιορτάσουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Giorgio μην ανησυχείς..

      Επειδή όπως έχει πει και ο Αϊνστάιν ..

      "Η ανθρώπινη ανοησία είναι άπειρη.."

      Μπορεί αυτή η περίοδος να κρατήσει αρκετά ακόμη....

      Διαγραφή
  11. Την πάτησα άσχημα:
    www.capital.gr/news.asp?id=1763135

    σε όσες έγινε reverse η συνέχεια είναι γνωστή, λογικά την ΑΛΦΑ θα ακολυθήσει και η ΕΤΕ. Μάλλον έπρεπε να την δώσω στα 68λ (χασούρα 10%) στην ΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Δημήτρη,

      Το πρόβλημα κατά την γνώμη μου δεν είναι το reverse split..
      αλλά ότι σε λίγο σε όποιον περνάει απ΄ έξω από τράπεζα θα του δίνουν και μετοχές..

      Το reverse split γίνεται απλά γιατί και αυτοί ξέρουν ότι με τέτοια "μυαλά" σε λίγο κάθε Ελληνική τράπεζα θα έχει από 10 δις μετοχές και πάνω....

      Συγνώμη φίλε Δημήτρη αλλά με τέτοιο "πληθωρισμό" χαρτιών τι να λέμε τώρα;

      Για stop loss;

      Διαγραφή
  12. ευτυχώς τουλάχιστον έχω σχετικά μικρή θέση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντως είχες δίκιο, πριν τις ΑΜΚ ούτε τεχνική αντίδραση δεν μπορούν να δώσουν. Είναι παργματικά 'ζόμπι'

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  14. Jim Rogers: Επενδυτές, πάρτε τα βουνά! Η κυπριακή διάσωση συνιστά ένα άκρως επικίνδυνο προηγούμενο! Μην ακούτε τις κυβέρνησεις... θα σας κάνουν να χρεοκοπήσετε! Τα όσα συμβαίνουν στην Ευρωζώνη προκαλούν φόβο!
    30/03/13 - 08:28
    Εκτύπωση
    E-mail




    "Επενδυτές, πάρτε τα... βουνά! Η κυπριακή διάσωση συνιστά ένα άκρως επικίνδυνο προηγούμενο!".


    Την ανωτέρω άποψη διατυπώνει ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής και πρόεδρος της Rogers Holdings, Jim Rogers.
    "Η απόφαση Ευρωζώνης και ΔΝΤ να μπει... χέρι στις τραπεζικές καταθέσεις της Κύπρου με στόχο τη διάσωση της χώρας συνιστά μια άκρως αρνητική και επικίνδυνη εξέλιξη... Γι' αυτό το λόγο καλύτερα οι επενδυτές... ας πάρουν τα βουνά!", προειδοποιεί στην τελευταία παρέμβασή του ο Rogers, κληθείς να αποτιμήσει το πακέτο διάσωσης της Κύπρου.
    "Μπορεί οι πολιτικοί να διατείνονται πως η Κύπρος αποτελεί μια ειδική περίπτωση, αλλά αυτό είναι το στοιχείο εκείνο που θα πρέπει να ανησυχεί τους επενδυτές!", τονίζει ο ίδιος.
    Και διευκρινίζει, στρεφόμενος προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα: Τι περισσότερο πρέπει να μάθετε; Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βιαστείτε! Πάρτε τα βουνά..
    "Εγώ θα το κάνω, γιατί δεν θέλω να παγιδευτώ", προειδοποιεί στη συνέχεια και με άκρως γλαφυρό τρόπο ο Rogers!
    "Eάν προτιμάτε να ακούσετε τα λεγόμενα μιας κυβέρνησης, τότε θα χρεοκοπήσετε πολύ γρήγορα!", προσθέτει!
    Και τονίζει: Πλέον κανείς δεν πρέπει να διαθέτει πολλά χρήματα σε έναν και μόνο λογαριασμό και σε καμία συγκεκριμένη τράπεζα στον κόσμο, γιατί πλέον υπάρχει προηγούμενο!
    "Μετά βεβαιότητας δεν κάνω επενδύσεις στην Ευρώπη... δεν αγοράζω εκεί!", προσθέτει, για να καταλήξει: Είναι πολύ τρομακτικά τα όσα συμβαίνουν στην Ευρωζώνη...

    www.bankingnews.gr loukas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφόσον η προειδοποίηση απευθύνεται σε επενδυτές, δε με αγγίζει. Όταν αποφασίσει κανείς να απευθυνθεί στους μικρο/κακομοιρο/φτωχο επενδυτές, ειδοποίησέ με πάραυτα φίλε Λουκά

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν, έχω δύο παρόμοιες ενδείξεις από Ελλάδα και Γερμανία. Χθες ενδιαφέρθηκε κάποιος να αγοράσει ένα κατάστημα σε επαρχία, το οποίο άνοιξε πρόσφατα ως Cafe...Βέβαια η τιμή είναι πολύ πεσμένη σε σχέση με αυτήν προ κρίσης.

      Επίσης φίλος μου που ζει στη Γερμανία διαπραγματεύεται για αγορά ακινήτου ώστε να τοποθετήσει το 95% από τις οικονομίες του.

      Και οι δύο κινήσεις προέρχονται από την ανησυχία για της καταθέσεις, λόγω Κύπρου.

      Το συμπέρασμα είναι ότι οι επενδύσεις σε ακίνητα θα ενισχυθούν στον Βορρά και θα αναστηθούν στον Νότο.

      Διαγραφή
  15. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε σε συνέντευξη που έδωσε στην γερμανική εφημερίδα Bild άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κατάσχεση ποσοστού καταθέσεων πάνω από τα 100.000 ευρώ τονίζοντας με εμφαση ότι "Οι αποταμιεύσεις στην Ευρώπη είναι ασφαλείς μέχρι τις 100.000 ευρώ" αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο από εκεί και πάνω να υπάρξουν προγράμματα κατασχέσεων ανάλογα με αυτά της Κύπρου!

    Αν και στην Κύπρο, πλέον η δήμευση φτάνει το 100% αφού κανείς δεν πρόκειται να αγγίξει τα κεφάλαιά του μέχρι νεωτέρα ή μέχρι οι Κύπριοι να αποφασίσουν να βγουν εκτός ευρωζώνης!

    Βέβαια, όπως αποκάλυψε σήμερα το defencenet.gr δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό φαινόμενο η κατάσχεση ποσοστού καταθέσεων, αφού ακόμα και ο Καναδάς που σίγουρα δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ευρωζώνης, στο οικονομικό πρόγραμμά του έχει περιλάβει το ίδιο ακριβώς πράγμα: Το "κλάδεμα" των καταθέσεων.

    Για την ευρωζώνη, γενικά, φαίνεται πως το όλο ζήτημα έχει "κλειδώσει" με την πρώτη δοκιμαστική να γίνεται στην Ισπανία με το μικρό ποσοστό του 0,3% και να έπονται και οι υπόλοιπες χώρες με πρώτο φαβορί την Ελλάδα που απλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό της.

    Επίσης ο Β.Σόίμπλεπροσπάθησε να καθησυχάσει τους Ιταλούς που βλέπουν με αγωνία να τους πλησιάζει το δράμα της Κύπρου αλλά μάλλον πέτυχε το αντίθετο αποτέλεσμα: Οι λαοί δείχνουν σιγά-σιγά να ξυπνάνε από τον λήθαργο.

    Απαντώντας σε ερώτημα που έθεσε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Bild "Η Ιταλία μπορεί να γίνει μια δεύτερη Κύπρος κύριε Σόιμπλε;", ο Γερμανός υπουργός δεν αρνήθηκε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λέγοντας απλά ότι "Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο" αλλά και δεν το απέκλεισε!

    Την ίδια στιγμή η αμερικανική Goldman Sachs, προβλέπει ότι "Η τεράστια απειλή για την Ευρώπη δεν ήταν από την Κύπρο αλλά προέρχεται από τον αντισυστημικό επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο"!

    Ο Τζιμ Ο'Νιλ, πρόεδρος του Τμήματος Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων της Goldman Sachs, δήλωσε πως "το πραγματικό πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι η Κύπρος, αλλά η Ιταλία με τον Γκρίλο που έχει τεράστιο ρεύμα και διακηρυγμένη πολιτική κατά του ευρώ".

    Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ο’Νιλ: «δεν καταλαβαίνω γιατί οι σκληροί τύποι του Βορρά δεν αντιλαμβάνονται αυτό το πρόβλημα (τον Γκρίλο). Η Ιταλία είναι η τρίτη οικονομία της Ευρωζώνης και αν δεν αρχίσει να έχει λίγη ανάπτυξη σύντομα, τότε όλο και περισσότεροι θα αρχίσουν να αναρωτιούνται στην χώρα ποια τα οφέλη από την παραμονή της στο ευρώ».

    Ο Μάρκο Βάλι, επικεφαλής της Unicredit, δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA "νέες εκλογές άμεσα, χωρίς προηγουμένως να έχουν παρθεί σημαντικά μέτρα για την οικονομία και χωρίς νέο εκλογικό νόμο, θα μπορούσαν να φέρουν ένα αποτέλεσμα ακυβερνησίας και θα μπορούσαν να οξύνουν τις εντάσεις στις αγορές γιατί θα σήμαινε πως θα αφήναμε τη χώρα χωρίς ισχυρή ηγεσία".

    Πρακτικά όλοι στρέφονται στην πρόταση του Σ.Μπερλουσκόνι για κυβέρνηση από κοινού με την κεντροαριστερά. Και εδώ χαμένη θα είναι η Γερμανία φυσικά, αφού ο Σ.Μπερλουσκόνι χωρίς να είναι Π.Γκρίλο, έχει αναγορέψει την αντιγερμανική ρητορεία σε βασικό προεκλογικό του όπλο
    loukas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΡΧΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΡΗΜΑ ΛΟΥΚΑΣ ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΩΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κι ένα ενδιαφέρον σχόλιο (χρήστης jgeorg)

    http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2423030&pg=1475&OrderDir=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Giorgio,

      Επειδή έκανα μάθημα σε ΙΕΚ για πάνω από 10 χρόνια, νομίζω ότι η επισήμανση πως "μας κυβερνούν απόφοιτοι των ΙΕΚ" εμπεριέχει λίγο λιγότερο από την μισή αλήθεια..

      Και αυτό γιατί σύμφωνα με την δική μου κρίση, πάνω από τους μισούς μαθητές των ΙΕΚ που έκανα μάθημα όλα αυτά τα χρόνια, νομίζω ότι ήταν πιο εύστροφοι από όλους αυτούς τους ανόητους που μας κυβερνούν τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.