και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Είναι η "μοίρα" μας ανόητε....

Άσε με να κάνω λάθος...

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να αποδείξεις σε κάποιον ποια είναι τελικά η αλήθεια και να τον πείσεις να πράξει το σωστό τη στιγμή μάλιστα που η αλήθεια αυτή δεν τον συμφέρει, παρά μόνο να τον αφήσεις να “φάει τα μούτρα του” κάνοντας αυτό που θεωρεί αυτός ως σωστό και φέρνοντάς τον ίσως ακόμη και στην πείνα, μήπως τελικά και με αυτόν τον τρόπο βάλει μυαλό (αν βάλει).

Ο “Καθηγητής Λυκείου”

2 σχόλια:

  1. Νέο θρίλερ στην ευρωπαϊκή οικονομία, από το περασμένο Σάββατο, ξέσπασε με την φορολόγηση των καταθέσεων στην Μεγαλόνησο. Ουσιαστικά, η τρόικα τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του Κυπριακού και όχι μόνο τραπεζικού συστήματος. Δημιουργεί συστημικό πρόβλημα σε όλο το Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Για €5.5 δις περίπου, βάζει σε κίνδυνο όχι μόνο το τραπεζικό σύστημα, αλλά και την συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η φορολόγηση των καταθέσεων, αν μη τι άλλο φαίνεται σαν μία νόμιμη υπεξαίρεση, η οποία μπορεί να οδηγήσει ανά πάσα στιγμή την εφαρμογή της σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη. Φορολόγηση των αδυνάτων και όχι μόνο, για να καλυφθούν οι ανομίες και παραβλέψεις των κυβερνήσεων και όχι μόνο. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να φορολογήσει το κομπόδεμα του κόσμου, που στην πλειονότητά του το έκανε με αρκετή δουλειά και στερήσεις. Αδιάλλακτη η γερμανική στάση, καθώς με τον τρόπο της οδηγούν την Κύπρο στην πρώτη χρεοκοπία ευρωπαϊκής χώρας μετά από πολλά πολλά χρόνια. Ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι εδώ, μας παρακολουθεί και επεμβαίνει στην τσέπη μας όποτε θέλει, παραβλέποντας προσωπικά δεδομένα και ηθικές αξίες. Το «μαύρο» χρήμα» διεθνώς, είναι γνωστό ότι δεν διακινείται από τους μικρομεσαίους, αλλά από μεγαλοκαρχαρίες οι οποίοι με πλήρη κυνικότητα «εξαγόρασαν» κυβερνήσεις και οργανισμούς, ιδιωτικοποίησαν τα κέρδη και κρατικοποίησαν τις ζημίες. Για πιο λόγω όλος αυτός ο πακτωλός δανείων προς την Ελλάδα την τελευταία τριετία από την τρόικα και στην περίπτωση της Κύπρου για €5-10 δις της τραβάνε το χαλί; Ήταν τόσο καταστροφική η διακυβέρνηση Χριστόφια ή «παίχτηκε» κάτι στο παρασκήνιο το οποίο δεν το γνωρίζουμε; Μήπως τελικά, τα πολυσυζητημένα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Μεγαλονήσου, δεν αξίζουν τελικά όσο μας είπανε ή ότι δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν ποτέ; Για πιο λόγω, όταν κάποιος έχει βεβαιωμένη περιουσία, του τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια; Τι πρόκειται να συμβεί τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα, εάν πάρουμε για παράδειγμα την Κύπρο; Για πιο λόγω, η ΤτΕ και ο υπουργός Οικονομικών μεθοδεύουν τις καταστάσεις, ώστε τα κυπριακά ιδρύματα στην Ελλάδα να περάσουν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα; Για πιο λόγω να φορτωθεί το ΤΧΣ κι άλλες προβληματικές εταιρίες-τράπεζες; Τα αναπάντητα ερωτήματα πολλά και στις επόμενες μέρες ή εβδομάδες ένα μεγάλο μέρος αυτών θα έχει βρει απάντηση NOΙΘΩ ΠΟΛΥ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΜΟΥ ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΕΡΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε καθηγητή σωστό αυτό που υποστηρίζεις.Εξάλλου η ανθρωπότητα όπως αποδεικνύεται ιστορικά μόνο έτσι μαθαίνει και αφού κρατά η γνώση για μικρό χρονικό διάστημα επανέρχεται στο λάθος.Απλά υπάρχουν λαοί που επανέρχονται στο λάθος σε μικρότερα χρονικά διαστήματα βλέπε Έλληνες αν μιλάμε για τραγωδίες.Απλά όπως πάνε τα πράγματα αυτή τη φορά θα έχουμε παρέα και δεν εννοώ μόνο τους Κύπριους αλλά και τους φίλους μας τους Γερμανούς.
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.