και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Από την φιλοδοξία στην ανοησία...


Το πείραμα του Ευρώ απέτυχε γιατί στην πραγματικότητα ήταν κάτι που επινοήθηκε από κάποιους υπέρμετρα φιλόδοξους πολιτικούς που νόμισαν ότι είναι τόσο ισχυροί και παντοδύναμοι που μπορούν να πηγαίνουν αιώνια κόντρα στους οικονομικούς νόμους και την ίδια την ανθρώπινη φύση χωρίς ποτέ να συμβεί απολύτως τίποτε, και εκτελέστηκε από κάποιους ακόμη πιο ανόητους πολιτικούς που πίστεψαν και αυτοί με την σειρά τους ότι μπορούν ταυτόχρονα να παραβαίνουν συνεχώς και τους νόμους και τους κανόνες της ίδιας της δημιουργίας του, χωρίς πάλι να συμβεί ποτέ απολύτως τίποτε.

Ο “Καθηγητής Λυκείου”

4 σχόλια:

  1. Το ξανθό γένος δεν πληρώνει (εκτός απροόπτου). Και η εθνική υπερηφάνια κοστίζει η ρημάδα. Μάλλον θα πρέπει να τη βγάλουν η κύπριοι με λιγότερη εθνική υπερηφάνια τώρα, και αυτό θα είναι το καλό σενάριο (γιατί μπορεί να λείψει και το ψωμί εκτός από την υπερηφάνεια). Είχε τελικά (εκτός απροόπτου) δίκιο ο Χρήστος χτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού επανερχόμαστε στην Κύπρο, θέτω και πάλι το "θέμα των καταθέσεων των Ρώσων που θέλει η Μέρκελ" :

    "Η Ρωσία έχει 35 δις € καταθέσεις στη Κύπρο, οπότε με το κούρεμα των καταθέσεων, πρέπει να πληρώσει 3,5 δις € στη Μέρκελ." ;

    Παρόμοιες θέσεις ακούω από Τράγκα και παρόμοιους "αγωνιστές".

    Εγώ καταλαβαίνω αντίθετα ότι η Μέρκελ δεν θέλει να πληρώσει επιπλέον των 10 δις και άλλα 5,8 δις € που αντιστοιχούν σε τόκους 2 ετών. Με ποια λογική και ηθική να τα πληρώσει ο Γερμανός φορολογούμενος αντί των μεγαλοκαταθετών που διάλεξαν υψηλό τόκο σε Ευρωπαική ασφάλεια ;

    Ήμουν το καλοκαίρι για μια βδομάδα στην Κύπρο. Ακριβά τα κυπριακά εστιατόρια ιδιαίτερα στην Λεμεσσό. Το μοναδικό καλό και φθηνό που βρήκα ήταν ένα Αγγλικό στην παραλία της Λεμεσσού μάλιστα ! Ο μέσος Κύπριος ήταν πολύ πιο άνετος οικονομικά και σπάταλος από τον μέσο Γερμανό.

    Με την ευκαιρία παραθέτω και ένα απόσπασμα από τον μεγάλο Παναγιώτη Κονδύλη:

    "Η ανάπτυξη συνεπάγεται συσσώρευση, εντατική εργασία και προσωρινή στέρηση, ενώ ο δρόμος της βραχυπρόθεσμης ευημερίας οδηγεί ταχύτατα στον παρασιτισμό και στην εκποίηση της χώρας. Ενώ λοιπόν οι πλατειές μάζες «λάδωσαν το άντερό τους» για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, στρεφόμενες προς την ανεξέλεγκτη κατανάλωση, η χώρα έφτασε στο χείλος του ιστορικού γκρεμού, ζώντας με ξένα λεφτά και με αντίβαρο έναν «μυγιάγγιχτο εθνικισμό» που τελικά καλλιεργεί το μίσος για τους «ξένους». "

    (Παναγιώτης Κονδύλης-"Οι αιτίες της παρακμής της σύγχρονης Ελλάδας"-1992)

    Επίκαιρο όσο ποτέ. . .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Leykie,

      Το πρόβλημα με την Μέρκελ κατά την γνώμη μου (και για να το συνδέσω και με την δική μου ανάρτηση) δεν είναι ότι δεν θέλει να πληρώσουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι για οτιδήποτε, αλλά ότι από την αρχή έβαλε τους φορολογούμενούς της να πληρώνουν για οτιδήποτε μ@λ@κί@ γινόταν στην ΕΕ από την Ελλάδα μέχρι την Πορτογαλία, τις Ισπανικές τράπεζες κτλ.

      Και όλα αυτά παραβιάζοντας κατά συρροή την συνθήκη του Μάαστριχ.

      Και ήταν τόσο ανόητη και αυτή και ο Σοίμπλε που αν θυμάσαι αρχικά θέλανε από τους Έλληνες και τόκο 5%.

      Ε λοιπόν κατά την γνώμη μου τώρα έφτασε η ώρα να πληρώσει και αυτή για τις ανοησίες της και οι φορολογούμενοί της που την ψήφισαν...

      Για την ακρίβεια πιστεύω ότι ο μεγάλος "λογαριασμός" δεν έχει φτάσει ακόμη...

      Διαγραφή
    2. περίπου τα ίδια με τον Παναγιώτη Κονδύλη (τον οποίο όμως εγώ αγνοώ δυστυχώς) είπε και ο Χαρυ Κλιν, περίπου την ίδια εποχή, αλλά με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

      http://www.youtube.com/watch?v=1-hkcm1NR3Q

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.