και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Έχω τη λύση..



Πατριώτες μια που τώρα όχι μόνο ο Αντώνης, 
αλλά και το “κουμπαράκι” του ο Νίκος έχουν καταλάβει πια πως η λύση στα προβλήματά μας είναι να έρθουν νέες ξένες επενδύσεις, νομίζω πως μόνο εγώ“έχω την λύση”, ακριβώς όπως και ο Γιωργάκης παλαιότερα:

Εμείς να επενδύσουμε στην Κύπρο και οι Κύπριοι στην Ελλάδα...

Ο “Καθηγητής Λυκείου”

15 σχόλια:

  1. Στη Γερμανία ο DAX δείχνει να απομακρύνεται από την ανοδική διάσπαση του ιστορικού υψηλού των 8.152 μονάδων του Ιουλίου του 2007. Μετά το υψηλό των 8.074 μονάδων της 15ης Μαρτίου ο DAX ακολουθεί διορθωτική τροχιά με μεγάλη μεταβλητότητα. Αν κρίνουμε από τα μεγάλα μαύρα candlestick προς το παρόν επικρατούν οι πωλητές. Στο διάγραμμα έχουμε σημειώσει στις 7.902 μονάδες ένα κύμα [i] και στις 8.031 μονάδες το διορθωτικό του κύμα [ii] θεωρώντας ότι βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια μιας μεγάλης διόρθωσης. Το σενάριο αυτό επαληθεύεται με την καθοδική διάσπαση των 7.537 μονάδων και αναιρείται με την ανοδική διάσπαση των 8.031 μονάδων.

    Τα μάτια όλων των αναλυτών κατά την εβδομάδα που πέρασε ήταν στον S&P 500. Το ζητούμενο ήταν αν ο αντιπροσωπευτικότερος δείκτης των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης θα σημειώσει νέα ιστορικά υψηλά, όπως έκανε από τις αρχές του Μαρτίου ο Dow Jones. Την Πέμπτη είχαμε εν μέρει υψηλά. Το κλείσιμο των 1.569 μονάδων είναι πράγματι το υψηλότερο ημερήσιο της ιστορίας του δείκτη. Είχαν προηγηθεί οι 1.565 μονάδες της 9ης Οκτωβρίου του 2007. Ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό δεν έχουμε ακόμα. Οι 1.576 μονάδες της 11ης Οκτωβρίου του 2007 παραμένουν ανέπαφες. Η άποψή μας είναι ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε και τα πραγματικά ιστορικά υψηλά. Στο παρατιθέμενο ημερήσιο διάγραμμα έχουμε σημειώσει το χαμηλό της Τετάρτης στις 1.552 μονάδες ως πέρας του κύματος [iv], που ήταν μια τριγωνική διόρθωση του κύματος [iii] που περατώθηκε στις 1.564 μονάδες. Το κύμα 5 έχει τη δυνατότητα να περατωθεί σε αρκετά επίπεδα μεταξύ των 1.576 και 1.598 μονάδων. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στις 1.592 μονάδες τα κύματα [v] και [i] γίνονται ίσα, στις 1.577 μονάδες [v]=0.618 X [i], στις 1.598 μονάδες [5]=1.618 Χ [1] κ.λπ.

    Η κίνηση του ευρώ μετά την περάτωση του κύματος [4] στο 1,3133 δολάριο δεν είναι καθαρή από την άποψη των κυμάτων Elliott. To 1,2750 δολάριο της Τετάρτης δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αποτελεί το πέρας του κύματος [5]. Αντίθετα το 1,2679 δολάριο, που αποτελεί το 61,8% επίπεδο διόρθωσης Fibonacci της ανόδου από το 1,2041 στο 1,3710 δολάριο της 1ης Φεβρουαρίου, συγκεντρώνει πολύ περισσότερες πιθανότητες. Στο διάγραμμα του ευρώ έχουμε σημειώσει τις ισχυρές αντιστάσεις του 1,2843 και 1,3002 δολαρίου, χρήσιμες στην περίπτωση που έχουμε κάποια άμεση ανοδική αντίδραση.

    Μάκης Βελλιανίτηςexpress.gr loykas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΚΕΤΕΣ ήταν οι τρεις χρηματιστηριακές μέρες της εβδομάδας που πέρασε ώστε ο Γενικός Δείκτης να σημειώσει εβδομαδιαίες απώλειες 6,6%. Ο FTSE Large Cap σημείωσε πτώση 7,3% και το σύνολο των μετοχών του ταμπλό 1,7%. Μολονότι στα μέσα του πρώτου τριμήνου του 2013 ο Δείκτης είχε φτάσει σε ετήσια απόδοση το 16%, με τις μεγάλες απώλειες των δύο τελευταίων εβδομάδων κατόρθωσε να κλείσει το τρίμηνο αρνητικά! Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει απώλειες 4,3% από την αρχή του έτους, ο FTSE Large Cap 9,5% και ο δείκτης του συνόλου των μετοχών του ταμπλό οριακή πτώση 0,2%.

      Ο όγκος της εβδομάδας έφθασε τα 101,7 εκατομμύρια από τα οποία τα 91,5, δηλαδή το 90% ανήκαν στις μετοχές του FTSE Large Cap. Ο μέσος ημερήσιος όγκος ήταν 34 εκατομμύρια, λίγο μεγαλύτερος από τα 31 εκατομμύρια της προηγούμενης εβδομάδας και αισθητά χαμηλότερος από τα 48 εκατομμύρια μετοχές πριν τρεις εβδομάδες. Αυτό είναι ένα θετικό σήμα για τον Γενικό Δείκτη αφού η πτώση των τελευταίων εβδομάδων δεν συνοδεύτηκε από «ξεπούλημα».

      Στο ωριαίο διάγραμμα βλέπουμε μια μέτρηση των κυμάτων Elliott κατά την οποία η πτώση από τις 1.053 στις 821 μονάδες της Τετάρτης μπορεί να θεωρηθεί περατωμένη. Το κύμα [5] από τις 976 μονάδες εξελίχθηκε ομαλά σε πέντε επιμέρους κύματα από [i] ως και [v] με το τελευταίο κύμα να είναι και το μεγαλύτερο. Η αντίδραση από τον πυθμένα των 821 μονάδων κάλυψε σε μιάμιση συνεδρίαση σχεδόν το 23,6% της πτώσης από τις 1.053 μονάδες που βρίσκεται στις 876 μονάδες. Στο ίδιο διάγραμμα έχουμε σημειώσει και τα επόμενα επίπεδα Fibonacci, που είναι κατά σειρά οι 910, 937 και 964 μονάδες.

      Εναλλακτικό σενάριο του προαναφερθέντος είναι να έχουμε στις 821 μονάδες το κύμα [iii], η αντίδραση που ακολούθησε -και όπου αυτή περατωθεί- να είναι το κύμα [iv] και να έχουμε έπειτα άλλο ένα πτωτικό κύμα με κατάληξη λίγο κάτω από τις 820 μονάδες. Πρωτεύον και εναλλακτικό σενάριο έχουν αξιοσημείωτες πιθανότητες επαλήθευσης. Το πρωτεύον σενάριο αναιρείται με την καθοδική διάσπαση των 821 μονάδων ενώ το εναλλακτικό με την ανοδική διάσπαση των 907 μονάδων.

      Στο ημερήσιο διάγραμμα βλέπουμε ότι την Τρίτη και την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης έκλεισε κάτω από το κάτω όριο των λωρίδων Bollinger δικαιολογώντας απόλυτα την ανοδική αντίδραση της Πέμπτης. Η στήριξη των 831-834 μονάδων αποδείχθηκε επαρκής για τον Γενικό Δείκτη και αυτός είναι άλλος ένας λόγος για την προτίμηση στο πρωτεύον σενάριο. Το να τελειώνει ένα κύμα [5] σε επίπεδα σημαντικής στήριξης είναι ένα αρκετά ισχυρό τεχνικό επιχείρημα.

      Ο RSI βρέθηκε την Πέμπτη στο 27.13, τιμή που για τελευταία φορά είχε πέρσι στις 25 Μαΐου. Η επαναφορά του RSI σε τόσο χαμηλά επίπεδα σημαίνει ότι μετά την όποια ανοδική αντίδραση του Γενικού Δείκτη έχουμε κατά την επόμενη εβδομάδα ή εβδομάδες ο Δείκτης θα επανέλθει σε νέα χαμηλότερα επίπεδα από τις 821 μονάδες, επιτρέποντας στον RSI να προσεγγίσει και πάλι το χαμηλό του 27.13. Ο στοχαστικός ταλαντωτής έδωσε μια ανοδική απόκλιση την Πέμπτη η οποία, όμως, πρέπει να επιβεβαιωθεί με την ανοδική διάσπαση του 25 από τον ταλαντωτή.

      Στα δύο διαγράμματα του Γενικού Δείκτη έχουμε σημειώσει τις 821 μονάδες ως 1 ή a-[5]. Αυτό σημαίνει ότι, με την προϋπόθεση ότι το πρωτεύον σενάριο είναι το σωστό, η πτώση από τις 1.053 μονάδες είναι είτε το κύμα 1 μιας μεγάλης καθοδικής κίνησης που θα οδηγήσει το Δείκτη κάτω από τις 471 μονάδες, είτε το κύμα a μιας βαθιάς διόρθωσης a-b-c της ανόδου από τις 471 στις 1.053 μονάδες. Ακόμη είναι πολύ νωρίς να ταχθούμε υπέρ το ενός ή του άλλου σεναρίου.Μάκης Βελλιανίτηςexpress.gr loykas

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ καθηγητή,στο πρόσφατο παρελθόν έλεγες ότι οι τράπεζες αφού ανακεφαλαιοποιηθούν μπορεί να δώσουν αρκετά χρήματα.Στη χθεσινή σου ανάρτηση μιλάς για πληθώρα μετοχών και συμβουλεύεις μακριά από τις τράπεζες και όχι μόνο. Βλέπω πως το πάθος για τζόγο συγκρούεται με τη λογική σου.Έτσι όμως μας μπερδεύεις όλους.Οι προφήτες πρέπει να κυριεύονται από τη λογική για να πέφτουν μέσα στις προβλέψεις τους.Λίγη αυτοσυγκράτηση για το καλό όλων μας σε παρακαλώ.
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ΧΧΧ,

      Κατά την γνώμη μου μόνο ένας αφελής θα πίστευε ότι οι τράπεζες μπορεί να πέφτουν αιώνια, τη στιγμή που όπως δείχνουν τα πράγματα έχουν αποφασίσει να σώσουν κάποιες τουλάχιστον προσωρινά, με αυτές τις ΑΜΚ.

      Στο χρηματιστήριο ξέρεις λειτουργεί συνήθως η λογική του "πιεσμένου ελατηρίου".

      Τουτέστιν τώρα πουλάνε τράπεζες όλοι αυτοί που δεν θέλουν ή δεν διαθέτουν τα κεφάλαια για να μπουν στις ΑΜΚ.

      Άρα λοιπόν το πιο πιθανό είναι ότι μετά τις ΑΜΚ από την μία μεριά οι πωλητές θα μειωθούν απότομα, ενώ οι αγοραστές θα γίνουν πολύ περισσότεροι.

      Τα χαρτιά θα είναι μεν πολλά αλλά τα περισσότερα "μαζεμένα" και σε λίγα χέρια, ενώ από την άλλη οι τράπεζες αν πετύχουν και μαζέψουν τα κεφάλαια δεν θα είναι πια χρεοκοπημένες.

      Τουτέστιν κατά την γνώμη μου και αν εν τω μεταξύ δεν έχει συμβεί κάτι εξαιρετικά άσχημο για όλα τα χρηματιστήρια, οι τράπεζες θα "απογειωθούν" έστω και προσωρινά...

      Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, εγώ προσωπικά νομίζω ότι δεν είναι καθόλου θέμα "τζόγου", αλλά απλά κοινής λογικής...

      Διαγραφή
  3. ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΤΕ ΣΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΛΦΑ ΣΤΑ 3,5 ΕΥΡΩ ΛΟΥΚΑΣ ΒΑΛΤΕ ΜΟΥ ΚΡΑΣΙ ΝΑ ΠΟΙΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΘΥΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά μην κάνεις έτσι..

      Δες το λίγο διαφορετικά το θέμα..

      Πες πως είσαι ένας μακροπρόθεσμος επενδυτής "αξίας"...

      Άλλωστε να είσαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και άλλοι σε χειρότερη θέση από εσένα που θα έχουν αγοράσει όχι στα 5 και στα 3,5, αλλά στα 15 και στα 13,5 και που κρατάνε ακόμη τις μετοχές τους..

      Αλήθεια στις ΑΜΚ τι θα κάνεις;

      Θα μπεις με νέο χρήμα ή όχι;;

      Διαγραφή
    2. Φίλε καθηγητά,

      Από ότι καταλαβαίνω λες ότι ήρθε ο καιρός να αρχίσουμε να τσιμπάμε κάτι μέχρι και λίγο πριν τις ΑΜΚ. Πόσο είναι αυτό το χρονικό διάστημα ; Ακούω για τις ΑΜΚ από την εποχή Παπαδήμου...

      Διαγραφή
    3. Όχι ακριβώς φίλε Λεύτκιε,

      Αυτό που είπα είναι να έχουμε το νου μας γιατί οι ΑΜΚ είναι πολύ πιθανόν να συνοδευτούν με την δημιουργία ενός τοπικού πάτου βραχυπρόθεσμου ή και μεσοπρόθεσμου.

      Όπως για παράδειγμα οι προηγούμενες εκλογές συνοδεύτηκαν με την δημιουργία ενός μεσοπρόθεσμου πάτου στο ΧΑΑ δίνοντας έτσι μια καλή ευκαιρία για τεράστια κέρδη.

      Πρόσεχε όμως γιατί στο χρηματιστήριο τα δεδομένα αλλάζουν άρδην κάθε ώρα.

      Τουτέστιν αν οι ΑΜΚ συνοδευτούν πχ με μια πιθανή εκλογή του Αλέξη τότε οι τράπεζες θα είναι ξανά ευκαιρία για πώληση και οι περισσότεροι θα "ψάχνουν" να με βρουν για να μου "την πουν" και να διαδώσουν ότι ο ψευτοπροφήτης "Καθηγητής" την πάτησε...

      Και φυσικά σχεδόν κανείς δεν θα θυμάται τι είπα ακριβώς και ότι εγώ όλα αυτά τα είπα σαν απάντηση σε αυτούς που με ρωτούσαν για το αν θα πρέπει να αγοράσουν τώρα τράπεζες....

      Διαγραφή
  4. ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΣΑΓΑΠΑΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΗ Η ΦΡΑΣΗ Πες πως είσαι ένας μακροπρόθεσμος επενδυτής "αξίας"...Αλήθεια στις ΑΜΚ τι θα κάνεις;

    Θα μπεις με νέο χρήμα ή όχι;; ΟΧΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΑΣΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ - ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ ΗΤΑΝ Η ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕΣ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η νομιμοποίηση της επιβολής εισφοράς επί των καταθέσεων ακόμη και των κάτω των 100.000 ευρώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι η θέση της Κομισιόν, όπως την παρουσίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε εμπιστευτική ενημέρωση στους Ευρωπαίους πρεσβευτές στη Μόσχα την 21η Μαρτίου.

    «Δεν αρέσει στην Κομισιόν η ιδέα φορολόγησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ και αρχίζει και σχετική οδηγία με αυτό. Με δεδομένο αυτό είναι ξεκάθαρο σε μας ότι σε περίπτωση εθνικής ανάγκης εάν μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει χρεοκοπία αποφασίσει να εισάγει μια έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, έχει το δικαίωμα να το κάνει περιλαμβάνοντας και τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. Το να το παρουσιάζεις αυτό σαν δήμευση είναι έξω από την αναλογία» φέρεται να είπε ο Μπαρόζο στη διάρκεια της αναλυτικής ενημέρωσης προς τους πρέσβεις των 27 στη Μόσχα με την οποία διατηρείτο μια συνεχής επικοινωνία από πλευράς Βρυξελλών.

    Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, υπήρξαν πολλές διμερείς επαφές ενώ ο ίδιος ο Μπαρόζο στο τέλος της συνάντησης Κορυφής Ε.Ε.- Ρωσίας (21/12/2012) συνομίλησε με τον πρόεδρο Πούτιν και συζήτησαν οι δυο τους σύντομα το θέμα και συμφώνησαν ότι ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών θα είναι σε επαφή με τον επίτροπο Ρεν. Μετά ο επίτροπος Ρεν πήγε τον Φεβρουάριο για το G20 στην Αγία Πετρούπολη όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Σιλουάνοφ.

    «Στις 7 Μαρτίου υπήρξε μια μακρά τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του κ. Σιλουάνοφ και του επιτρόπου Ρεν και ήμασταν ως Κομισιόν πολύ ανοικτοί με τους ρώσους εταίρους μας» δηλώνει ο Μπαρόζο, ο οποίος είχε συγχρόνως πολλές επαφές με πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, όπου ο πρόεδρος Χριστόφιας του είχε ζητήσει να φέρει εις πέρας μερικές από αυτές τις επαφές, γιατί ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να βρει επαφή με τον πρόεδρο Πούτιν καθώς δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.g
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ Η ΨΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙΝΟΣ ΕΦΡΑΙΝΕΙ ΚΑΡΔΙΑΝ ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.youtube.com/watch?v=wxrMr7GS1vc ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ - ΟΣΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΙ ΟΣΑ ΠΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λουκά,

      Το τραγουδάκι αυτό μας το έχεις ξαναστείλει σε παλαιότερο σου μήνυμα..

      Μήπως τελικά το πρόβλημα με τις τραπεζικές μετοχές σου δημιουργήθηκε απλά επειδή και εκεί ξέχασες να τις πουλήσεις...

      Διαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=OjoK_aBkUbc&NR=1 ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. KYΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΠΑΙΞΑ ΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑ ΛΟΥΚΑΣ ΤΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ KYΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά,

      Όσον αφορά τις τραπεζικές σου μετοχές παλαιότερα σου είχα γράψει κάτι σελίδες για το τι πρέπει να κάνεις.

      Γι' αυτό τώρα θα σου γράψω τι δεν πρέπει να κάνεις.

      Δεν πρέπει να κρατήσεις τις μετοχές σου αν δεν έχεις σκοπό να μπεις στην ΑΜΚ.

      Ή πρέπει να τις πουλήσεις τώρα ή να τις κρατήσεις και να μπεις στην ΑΜΚ βάζοντας και άλλα χρήματα.

      Βέβαια εγώ έχω ταχθεί εδώ και καιρό υπέρ της πρώτης λύσης.

      Αλλά εσύ φαίνεται πως μάλλον "ξεχνάς" εύκολα και έτσι τις κρατάς ακόμη αρνούμενος ίσως να δεχθείς την πραγματικότητα.

      Ότι δηλαδή όντως "έπαιξες και έχασες.."

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.