και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Οι ανόητοι των “φωτοτυπιών”...


Κάποιοι αφελείς έχουν πιστέψει πως με την εκτύπωση χρήματος από το πουθενά έχουν βρει όχι μόνο το φάρμακο που θεραπεύει την “πάσαν νόσον και την πάσαν μαλακίαν",
 
αλλά και το φάρμακο που μπορεί να “απογειώσει” την οικονομία.

Όμως δυστυχώς για όλους εμάς, το “φάρμακο” αυτό είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι στην πραγματικότητα δεν είναι καν “φάρμακο”,
 
αλλά ένα δηλητήριο που “σκοτώνει” σιγά-σιγά την οικονομία και αν η χορήγησή του δεν “διακοπεί” έγκαιρα, 
 
στο τέλος μπορεί να “σκοτώσει” ακόμη και τον ίδιο τον ανθρώπινο πολιτισμό έτσι όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

Ο “Καθηγητής Λυκείου”


13 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΣΤΕ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΕΡΧΕΤΕ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΛΟΥΚΑΣ S & P 500 ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ - Οι τιμές δοκιμή της αντίστασης στο 38,2% Fibonacci επέκταση (1538,50), ένα φράγμα ενισχύθηκε από πρώην σπάσει γραμμή αυξητική τάση (1.543,70). Αρνητική RSI απόκλιση προειδοποιεί για υποχώρηση bullish ορμή και υπαινίσσεται μια στροφή κάτω μπορεί να είναι μπροστά. Κοντά σε μακροπρόθεσμη υποστήριξη είναι σε 1517,70, το 23,6% επίπεδο. Εναλλακτικά, ένα διάλειμμα υψηλότερα στόχους για την Fib 50% στο 1555,60

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΟΥΚΑΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CF%85%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%8C-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CF%80%CE%B1 http://www.defencenet.gr/defence/item/%C2%AB%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%8D%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα,χα,χα τι είναι αυτά;
      Αυτοί εκεί στο defencenet έχουν ξιφιίγει :-) ...

      Ο Τσαβες νόμιζε πως είναι αθάνατος... Έκανε ολόκληρο δημοψήφισμα για να μπορέσει να είναι και τις επόμενες 4ετίες πρωθυπουργός παρότι του το απαγόρευε το σύνταγμα. Όμως τελικά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε αυτή τη τετραετία...

      Πάντως κάτι καλό για το λαό του μάλλον το έκανε αφού από όσο φαίνεται τον αγαπούσαν.

      --
      Χρήστος

      Διαγραφή









  3. ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ

    «Δεν είναι παράξενο να έχουν οι ΗΠΑ τεχνολογία που προκαλεί καρκίνο χωρίς κανείς να ξέρει» Άλλωστε τα παραδείγματα ηγετών που δηλητηριάστηκαν με πολώνιο όπως προκύπτει με τον Γιάσερ Αραφάτ στις πρόσφατες έρευνες, δείχνουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι εφικτό Ο κ. Τσάβες χαρακτήρισε πολύ παράξενο το γεγονός επισημαίνοντας ότι τα περιστατικά καρκινοπαθειών στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής δύσκολα μπορούν να εξηγηθούν «με τους νόμους των πιθανοτήτων».

    «Δεν θα ήταν παράξενο να έχουν (σσ: οι ΗΠΑ) αναπτύξει μια τεχνολογία ώστε να προκαλούν καρκίνο χωρίς κανείς να το ξέρει;», διερωτήθηκε ο Τσάβες.

    Ο ηγέτης της Βενεζουέλας ισχυρίστηκε ότι επιστήμονες συνεργαζόμενοι με τις αμερικανικές κυβερνήσεις προσέβαλαν με σύφιλη και άλλες ασθένειες -τη δεκαετία του 1940- τους φυλακισμένους στη Γουατεμάλα, κάτι που αποκαλύφθηκε μόλις πέρυσι.

    Πρόσθεσε ότι στο εξής θα προσέχει ιδιαίτερα τον Εβο Μοράλες και τον Ράφαελ Κορία (προέδρους Βολιβίας και Εκουαδόρ αντίστοιχα) μήπως κι αυτοί πάθουν τα ίδια.

    Η αλήθεια είναι ότι παρατηρείται το φαινόμενο ξεκληρίσματος ηγετών ενάντια στην λεγόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων, και μάλλιστα με καρκίνο, να μην ξεχνάμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα ηγέτη τον Τάσο Παπαδόπουλο τον Κύπριο Πρόεδρο, και φυσικά τον Μακαριστό Χριστόδουλο, και οι δύο ενοχλητικοί για αντεθνικούς σχεδιασμούς.

    Μην ξεχνάμε ότι ο Χριστόδουλος ήταν ο μόνος που θα είχε το χάρισμα να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους, εν καιρώ μνημονίου
    ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας γνωστός μου που πήγε στη Βενεζουέλα με άλλους Έλληνες, είπε ότι τους ακολουθούσαν παντού αστυνομικοί για να τους προστατέψουν από κλοπές. Με λίγα λόγια, φτώχεια στη Βενεζουέλα, κι ας είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα. Η φτώχεια ήταν δε ορατή σε όλους τους Έλληνες που πήγαν εκεί. "Δε μπορούσες να μην την προσέξεις", μου είπε. Το έργο τoυ τσάβες θα κριθεί από τον ίδιο το λαό του αρκετά χρόνια αργότερα, με νηφαλιότητα. Όπως κρίθηκε πια εδώ στην Ελλάδα, το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όμως, η ιστορία διδάσκει ότι δεν μπορεί να συνεχίζει μια κεντρική τράπεζα να διογκώνει τον ισολογισμό της μεσομακροπρόθεσμα χωρίς συνέπειες.

    Δυο τινά μπορούν να συμβούν σε μια τέτοια περίπτωση.

    Είτε η χρηματοδότηση του χρέους από την κεντρική τράπεζα που θα οδηγήσει πιθανόν σε έξαρση του πληθωρισμού όπως την δεκαετία του 1970.

    Είτε η αύξηση των επιτοκίων και η συρρίκνωση του ισολογισμού της Fed που θα φέρει μεγάλη πτώση στon Dow Jones και στις τιμές των ομολόγων.

    Οι δυο επιπτώσεις δεν είναι ευχάριστες, όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

    dr money από euro2day

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαπιστώνω με χαρά ότι ο Λουκάς όχι μόνο δεν είναι μπατήρης (ένας μπατήρης δεν ασχολείται πρωί πρωί με fibonacci), αλλά ούτε πλέον δηλώνει μπατήρης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή παρατήρηση φίλε Λεύκιε,

      Μάλλον κατάλαβε ότι είναι γρουσουζιά και ίσως και να ακολούθησε και την παλαιότερη συμβουλή μου να πάψει να βλέπει τα πράγματα μέσα από ένα ηττοπαθές "πρίσμα".

      Να δεις τώρα που προβλέπω ότι θα αρχίζει να έχει και περισσότερες επιτυχίες στα χρηματιστήρια...

      Διαγραφή
  7. Αγαπητέ καθηγητά, δυσκολεύομαι να καταλάβω πως μετά από όσα λες και λέμε, έχεις κουράγιο να κυττάς τα χρηματιστήρια. ¨Ενας φίλος μου που επί χρόνια είχε κάνει κύρια δουλειά το χρηματιστήριο, μελετώντας μόνο τα θεμελιώδη, και έβγαλε λεφτά, τώρα κυττάει ακίνητα στη Γερμανία. Επειδή το Βερολίνο που ήταν μέχρι πέρυσι το μόνο προσιτό από τις υπόλοιπες κορυφαίες επιλογές (Μόναχο, Φρανκφούρτη, Κολωνία, Ντύσσελντορφ, Αμβούργο και Αννόβερο), έχει ήδη ξεφύγει, τώρα ψάχνει δεύτερες επιλογές με καλή απόδοση. Έχει βέβαια κάποια ρευστότητα. Για μένα η επιλογή αυτή είναι καλή μόνον αν κάποιος μείνει τελικά έξω ή έχει παιδιά που θα μείνουν έξω (λόγω της πρόβλεψής μας για σπάσιμο της Ευρωζώνης και των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων που θα ακολουθήσει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λεύκιε,

      Τα χρηματιστήρια και τις αγορές τα κοιτάζω και ασχολούμαι μαζί τους κατ' αρχάς γιατί είναι ένας μηχανισμός "επαλήθευσης" των όσων λέω και ισχυρίζομαι.

      Το καλό με τις αγορές και τα χρηματιστήρια είναι ότι δεν πρόκειται πχ για θεούς και θρησκείες να κουβεντιάζουμε εδώ απ' άπειρον και να μην μπορεί μετά να αποδείξει κανείς ποιος τελικά είχε δίκιο.

      Άλλωστε δεν ξεχνώ ποτέ ότι η καριέρα μου ως "προφήτης" ξεκίνησε από το χρηματιστήριο, μετά πέρασε από την πραγματική οικονομία και τώρα έχει καταλήξει στην ίδια την ζωή.

      Ο κυριότερος λόγος όμως για τον οποίο ασχολούμαι με τις αγορές ακόμη είναι ότι τώρα κάνω την "πρακτική" μου, πριν αρχίσω να ασχολούμαι αποκλειστικά με αυτές.

      Γιατί πιστεύω πρωτίστως ότι ένας "προφήτης" που σέβεται τον εαυτό του το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μπορεί να προβλέψει τον ίδιο του τον εαυτό.

      Και εγώ για εμένα εγώ έχω προβλέψει ότι όταν γίνουν αυτά που λέω (που μακάρι να μην γίνουν) και κάποια στιγμή τα λεφτά από απλές φωτοτυπίες ξαναγίνουν πραγματικά, το πιο πιθανό είναι να παραιτηθώ από δημόσιος υπάλληλος και να αρχίσω να ασχολούμαι αποκλειστικά με τις αγορές και τα χρηματιστήρια...

      Ή που ξέρεις μπορεί να ανοίξω και καμιά σχολή εκμάθησης, για υποψήφιους "προφήτες" των χρηματιστηρίων...

      και αυτό που κάνω τώρα είναι μια καλή διαφήμιση (επένδυση).....

      Διαγραφή
    2. Καλή διαφήμιση πράγματι, αλλά και ο φίλος Λεύκιος Βέρος κάνει ότι μπορεί για να σε διαφημίσει. :-)

      Μας ενημέρωσε ότι οι "γνώστες" έχουν μαζέψει το παραδάκι και ψάχνουν τώρα στη Γερμανία για ακίνητα. Αυτό μάλιστα, είναι "ντόπα" για να παρακολουθήσει κανείς τις διαλέξεις σου.

      Διαγραφή
    3. Άσε φίλε Giorgio,

      Όλα στημένα είναι....

      Οι άλλοι μας έλεγαν για μακροπρόθεσμους πάτους και τώρα μας τα χώνουν τα χαρτιά..

      Και εμείς εδώ τα χώναμε στα χαρτιά γιατί είχαμε να σας σπρώξουμε κάτι ακίνητα στην Γερμανία σε καλή τιμή....

      Άσε δεν έμεινε κανείς ηθικός σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα....

      Διαγραφή
  8. Ωραία ! Να και ένα καλό νέο ! Η ζωή συνεχίζεται μετά από το reset... Η έδρα σου είναι στην Κρήτη ; Αλλά όπου και να είναι η δουλειά γίνεται κυρίως εξ' αποστάσεως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.